Finance

DERVIS I SMRT PREPRICANO PDF

Posted On
Posted By admin

Dervis I Smrt Prepricano Po Glavama Profile · Sites · Games · eSports · Blog · Awards. Dervis I Smrt Prepricano Po Glavama Profile · Sites · Games. Na maturskom mi je bila tema Dervis i smrt, a ja izaberem pisati o . Izbor lektira za skolarce se drasticno promijenio u odnosu na period kad. prepricano · prepricane · prepricano dervis i smrt · prepricano seobe · prepricana · prepricano ruzno pace · prepricano cica gorio · prepricano glava secera.

Author: Taujas Dujas
Country: Latvia
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 20 March 2009
Pages: 466
PDF File Size: 18.91 Mb
ePub File Size: 1.92 Mb
ISBN: 544-5-84139-942-6
Downloads: 30756
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazulrajas

Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom.

Bosanski forum

Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. Lektire Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam. I onda sam procitala knjigu Bijeli dvori Vehbi Kikaj ,tematika je bila slicna onome sto se meni tad desavalo u zivotu,drzalo mi paznju,interesovalo me.

Poslije toga sam pocela da citam svaku letiru,cak sam i radila u skolskoj biblioteci samo sto nisam voljela da pisem. U srednjoj sam bila oslobodjena tog pisanja lektire,jer je profesorica shvatila da ni manja ocjena me ne moze natjerati da uzmem olovku u ruke Na maturskom mi je bila tema Dervis i smrt, a ja izaberem pisati o medicinskoj sestri.

Dobila 4,kaznila me jer kaze da je zbog mene dala temu o Ahmedu N, a ja ga iskulirala. Foliranti su oni od kojih ti je muka Meni se dopadalo to sto dsrvis imali slobodu govora,iznosenje svojih misljenja i stavova,a bome je lijepo cuti i tudja.

  LIVRO MOYSES NUSSENZVEIG PDF

Derviš i smrt – Wikipedia

Sjecam se,u prvom razredu srednje skole,imala sam profesoricu kojoj se nije dopadao moj nacin izlaganja lektire,nije htjela cuti moje misljenje o djelu vec podatke,godine,mjesta zbivanja,imena likova Sama sam se javila jedan puta,pricala sam sa profesoricom o lektiri pola sata,da bi mi na kraju rekla,sjedi 1,nisi razumila lektiru radilo se o lektiri “Ep o Gilgamesi” dobro se sjecam.

Sljedeceje tri godine predavala mi je druga profesorica,tada nisam ni znala da postoji za mene druga ocjena iz Lektire osim 5-ice!

Najdraza mi je bila “Ana Karenjina” ako vec moram da izdvajam neku lektiru,onda bi to bila ta. Give a girl the right shoes,and she can conqer the world! Meni sestra napravila sastav praaaavi kad tamo Ne znam da li sam pisao na ovoj temi ali zbilja su u to neko davnije doba lektire bile neprikladjene uzrastima. Najdraza mi je bila ‘Zlocin i kazna” naravno I “Ana Karenjina”, dfrvis mi je ona bila kontradiktoran lik do bola,nikad je nisam voljela, djelovala mi je kao razmazeno deriste Ali prpericano Ljevin.

Ja ne svijetlim, ja sijevam! Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala. Izbor lektira za skolarce se drasticno promijenio u smet na period kad sam ja isla u skolu. Zato sad jedan mjesec rade nekog princa – bajkica a sljedeceg Tolstoja De pisi sta si narucila, da ti zavidim Dnevnik Ane Frank je Moja preporuka je Abdurezak H.

  JION KATA PDF

Svaka mu je za Mi smo citali Minku, sad je vise nema, a knjiga je odlicna. Nervira me kad je covjek govno a ponasa se dervie Rafaelo kuglica.

Orlovi rano lete Mato Lovrak: Robinzon Kruso Oskar Vajld: Pustolovine baruna Minhauzena Erih Najt: Voz do neba Zoran M. Kako spavaju tramvaji Ferenc Molnar: Jazavac pred sudom Majo Topolovac: Inspektor vrtnih patuljaka Lektira za sedmi razred Erih Kestner: Kelila i Dimna Mark Tven: Tajnoviti ponor Nura Bazdulj-Hubijar: Mama Leone Edgar Alan Po: Zija Dizdarevic je odlican. Njegove pripovijetke sam citala nebrojeno puta.

You Are Following

A ja spomenuh A. Bjelevca, bio je zastupljen u 3.

Dobar ti je izbor. Lovac u zitu, Vlati trave, Sjecas li se Doli Bel itd. Ja Malog princa nikad nisam voljela. Radi se o njegovoj ispovijesti zapisanoj neposredno prije smrt.